IkToon Dans – Volksdansgroep Katwijk

Volksdansgroep Katwijk is een dansgroep die optredens verzorgt in de daarbij aangepaste kostuums. Deze volksdansgroep is gestart op 1 april 1975 . Het is eigenlijk begonnen met het Katwijkse mannenkoor “Jubilate”. Vroeger maakten zij een concertreis naar Amerika en Canada. Ook de echtgenotes van de koorleden maakten de reis mee en zij kwamen op het idee een paar volksdansen in te studeren en te gaan optreden. Dat is uiteindelijk zo goed bevallen dat bij terugkomst van de reis “Volksdansgroep Katwijk” is opgericht.

Zij hebben een heel gevarieerd dansprogramma: Dansen uit de Balkan, Nederland, Engeland, voormalig Russische staten, Scandinavië, kortom: uit heel Europa. De dansen verschillen per niveau: makkelijk, van middelmatig niveau, maar ook pittige dansen. Daarnaast doen zij ook aan kringdansen, reidansen, maar ook square dansen. Het is echt voor elk wat wils. Natuurlijk kun je de docent tippen welke dans je dolgraag aangeleerd wilt krijgen en aan het eind van het jaar is er altijd een enquête, waar iedere danser zijn voorkeur voor (of misschien afkeer van) bepaalde dansen kwijt kan.

De locatie waar zij dansen is “Kleine Joannes”, op Kerkstraat 68 in Katwijk a/d Rijn. Zij dansen elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie vind je op www.volksdansgroepkatwijk.nl.

Lijkt het u leuk om een keertje te komen kijken en/of mee dansen? Kom gerust langs! Het is altijd erg gezellig op de woensdagavond!

Written By: Redactie