IkToon
In de maand juni tonen verenigingen en individuen die in hun vrije tijd creatief actief zijn, wat ze in huis hebben. Het bundelen van al deze activiteiten onder de IkToon-vlag is de kans om samen te werken aan de zichtbaarheid van amateurkunst in Nederland.

IkToonKatwijk – Week van de Amateurkunst
Katwijk doet van 19 t/m 26 juni ook weer mee door het organiseren van een Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een landelijk initiatief van IkToon waar de amateurkunst extra wordt belicht en kunstenaars en verenigingen zich kunnen presenteren.

Vanwege de coronacrisis doen we het dit jaar (net als vorig jaar) online in een digitale vorm hier op IkToonKatwijk.nl.

Je vindt hier onder meer:
-Online workshops
-Presentaties en TED-Talks
-Livestreams van concerten en dj’s
-Talent Night Livestream
-Video’s van optredens Verenigingen
-Online foto-exposities door Katwijkse fotografen
-Digitale tours door musea

De organisatie van IkToon Katwijk en de Week van de Amateurkunst is in handen van Welzijnskwartier in opdracht van de Gemeente Katwijk.  Jongerenwebsite Kattuk.nl en het muziekplatform Kattuk.fm verzorgen de jongerenprogrammering en de techniek van de livestreams.

Deelnemers zijn o.a.  de Muziekschool, Bibliotheek Katwijk, Katwijks Museum, Genootschap Oud Rijnsburg, Mimiek’s Theater, COV Excelsior, Volksdansgroep Katwijk, KuCo, Jongerencentrum Scum, Poppodium De Schuit en ruim honderd Katwijkse kunstenaars, fotografen, muzikanten, dj’s, dichters en artiesten.

Inspiratie opdoen?
Kijk voor de landelijke campagne op IkToon.nl