IkToon Fotografie: Hans Vink

Ik kreeg ‘’stiekem’’ van mijn oma mijn eerste camera in 2007

Hallo mijn naam is Hans Vink, ik ben 25 jaar oud. Mijn hele leven ben ik al opgegroeid met een camera in de buurt. Mijn ouders namen altijd foto’s of waren bezig met filmen. Ik heb camera’s altijd al interessant gevonden. Ik kreeg ‘’stiekem’’ van mijn oma mijn eerste camera in 2007. Zo begon mijn passie voor filmen en fotografie. Mijn eerste fotoklus voor Kattuk.nl was in 2012 en sindsdien ben ik volledig bezig met het fotograferen van mijn dagelijks leven. Ik probeer dit via sociale media te delen. Veel fotoklussen zijn er de laatste tijd niet geweest dus ik hoop dat ik snel weer op pad mag gaan!

Bekijk hier de inzending van Hans Vink voor de online expositie van Katwijkse fotografen, met als thema: Cultuur – in de breedste Zin van het woord.

Ook meedoen?
Meer info vind je HIER

 

Foto 1 – Kensington, Muziekweekend Pesse.
Kensington stond een aantal jaar geleden als de band bekend die weinig front ligt gebruikte in het begin van de set. Ik heb hier juist gebruik van gemaakt en heb de silhouet van de bassist er op deze manier tof uit laten komen. Al zeg ik het zelf.


Foto 2 – Baby Blue, Nijmeegse 4-daagse.
Ik ging altijd met de Guilty Six mee om foto’s te maken en een aftermovie van de shows te filmen. Hier raakte ik ook bevriend met de heren van Baby Blue. Ik ben maar een keertje brutaal geweest en heb gevraagd of ik hun show ook vast mocht leggen. Dat leek ze wel een leuk idee. Dus tijdens de show ben ik een aantal keer het podium op geklommen en heb onder andere deze foto gemaakt.


Foto 3 – The man himself.
Deze foto heb ik op dezelfde dag gemaakt als de vorige! Dit was eigenlijk een heel simpele foto die binnen een minuutje geschoten was. Alleen heeft mijn vader een vertellende blik in zijn ogen. Dit heeft mij later geïnspireerd om zijn gemaakte foto’s te delen op een aparte Instagram/facebook pagina “Memories of a Fisherman”


Foto 4 – Een eenzaam boekje.
Deze foto is gemaakt tijdens de reis naar Albanië en Kosovo. Deze reis was voor een documentaire voor het kanaal van Podkat. Deze documentaire was voor het onder de aandacht brengen van noodhulp landen binnen de Europese grenzen. Deze foto is snel tussen de interviews door gemaakt, de locatie was op de grootste vuilnisbelt van Tirana, de hoofdstad van Albanië.

Foto 5 – “Ik bescherm je wel.”
Deze foto is op dezelfde dag gemaakt als de vorige. Na het interview op de vuilnisbelt zijn wij op bezoek geweest bij een gezin waarvan een (toen) 15-jarige jongen de zorg op zich draagt voor zijn 2 broertjes en een zusje (als ik het mij nog goed kan herinneren). Dit is een foto die veel gevoel omhoog brengt. Het zette mij op dat moment erg aan het denken over hoe goed wij het hier in Nederland eigenlijk wel niet hebben.

Foto 6 – Een drone in de lucht.
Dit jongentje zul je zo meteen nog een keer zien. Dit was inmiddels in Kosovo, wij waren net klaar met het interviewen van een van de kinderen die in dit dorpje les hadden. Daarna moesten er een paar shots gemaakt worden in het dorp zelf. En wij hadden een drone meegenomen, dit volgens mij was het de eerste keer dat dit jongentje zoiets zag. Ik zag dat hij er enorm door geïnteresseerd was, dus ik besloot snel mijn camera te pakken en daar kwam dit pracht plaatje uit.

Foto 7 – Projector.
Ooit kreeg ik een projector/beamer van een vriend van mij, die wilde ik in de avond direct uitproberen dus ik belde een erg goeie vriendin op (voor degene die mij volgen op insta, je zult haar wel herkennen inmiddels). En we hebben een aantal toffe foto’s geschoten voor een witte muur.

Foto 8 – Het Noorderlicht.
Dit is voor mij een bucketlist dingetje geweest en als ik de kans krijg om het nog een keer te fotograferen zou ik dat zo doen. Deze foto is genomen tijdens mijn vakantie naar Finland vorig jaar januari. Blijkbaar heb je dus ook een noorderlicht radar (denk aan buienradar) die ik dus continu in de gaten hield. Deze foto is rond 1 uur s’ nachts gemaakt midden in een besneeuwd grasveld. Het was erg koud en heb ongeveer 1,5 uur buiten gestaan. Maar dit was het allemaal waard

Foto 9 – Kiter.
Een aantal vrienden van mij kiten, en ik ga erg vaak mee om foto’s te maken, dit was op een koude winterse dag. Maar het zonnetje scheen dus dat maakte het iets beter. Ik vond deze foto zo tof dat hij eigenlijk niet mocht ontbreken in deze expo.

Foto 10 – “Eenzaamheid in beeld”.
Deze foto heb ik gemaakt voor de expositie “Eenzaamheid in beeld” die vorig jaar in het gemeentehuis heeft plaats gevonden. Ik ben altijd close met mijn oma geweest en na haar overlijden in 2017 heb ik daar nog steeds moeite mee, vandaar dat ik wel eens oude fotoboeken pak en daar doorheen blader om de mooie herinneringen op te halen.

11 – Herfst in duin.
Vorig jaar oktober (2019) kocht ik een nieuwe camera, die moest natuurlijk uitgetest worden. Dus ik had Laura weer ge contact. En we zijn een middagje op pad geweest in het duin. Dit is een van de betere foto’s die ik op die dag heb gemaakt.

Foto 12 – Treinstation.
Besloot een dagje weg te gaan met m’n vriend. Het was regenachtig en het waaide hard. Toch zijn we er lekker op uit gegaan. Wij zaten hier in de trein die stopte op een station tussen Leiden en Rotterdam, het begon ineens zo hard te regenen dat alles donkerder werd. Deze mensen liepen per toeval door het beeld heen en dat maakte het idee voor de foto nog beter.

 

Foto 13 – Vakantie 1998.
Toen ik voor de zoveelste keer door oude fotoboeken aan het bladeren was kwam ik erachter dat ik deze foto als 3-jarig jongentje heb gemaakt, wat dit waarschijnlijk de eerste foto is geworden die ik heb gemaakt. Dit zijn mijn lieve ouders op en balkon in het hotel in Spanje.

Written By: Redactie