IkToon Fotografie: Ab Kuling

Lang geleden stond ik nog in de donkere kamer te ontwikkelen en af te drukken

Fotograferen doe ik al vanaf mijn achtste, met een boxje waar je van boven af in moest kijken. Foto’s maken is een bezigheid die door de jaren heen is blijven hangen. Lang geleden stond ik nog in de donkere kamer te ontwikkelen en af te drukken. Sinds een paar jaar ben ik lid van de fotogroep Katwijk, waar ik de vele zeer creatieve en vaardige collega’s bewonder. Bijna mijn hele leven woonde en werkte ik in Rotterdam, tot ik ruim tien jaar geleden stopte met werken.

Toen ik  stopte met werken wilde ik op een minder drukke plek wonen en zo kwamen mijn vrouw en ik in Rijnsburg terecht. De veelzijdige omgeving met duinen, landgoederen, bollenvelden, oude dorpen, steden en de Kager Plassen bevalt uitstekend. Als vrijwilliger heb ik tot voor kort de exposities in Overduin georganiseerd. Nu doe ik dat in het Revalidatiecentrum “Basalt” in Leiden. Af en toe ben ik gastheer in het Dunatelier van de Kunstvereeniging Katwijk. Mijn andere hobby is kanovaren, maar op het water neem ik mijn fotospullen niet mee. De foto van de wedstrijdvaarder heb ik vanaf de wal gemaakt.

Meer foto’s van Ab Kuling bekijken? Bezoek zijn website www.abkulingphoto.nl.

Bekijk hier de inzending van Ab Kuling voor de online expositie van Katwijkse fotografen, met als thema: Cultuur – in de breedste Zin van het woord.

Ook meedoen?
Meer info vind je HIER

Written By: Redactie