Kunstenaarscollectief KuCo

Op vrijdag 31 juli 2009 werd het geboren: het idee om een kunstenaarscollectief op te starten. Een paar maanden later kreeg het een naam: KuCo, een samenvoeging van de Ku van Kunstenaars en Co van Collectief. Lekker kort en krachtig.
 
De leden van KuCo zijn allemaal kunstzinnig en willen dit graag met anderen delen. KuCo is een samenwerkingsverband tussen diverse (amateur) kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen. Bij KuCo werken kunstenaars en kunstminnaars op allerlei manieren samen bij het promoten van kunst en creativiteit in alle vormen. Het doel van KuCo is om kunst en creativiteit te stimuleren en toegankelijk te maken voor iedereen.
 
Alhoewel het kunstenaarscollectief in Katwijk aan Zee is geboren en we ons in eerste instantie richten op de “Duin- en Bollenstreek”, is het kunstenaarscollectief grensverleggend op vele gebieden. Dit houdt in dat iedereen welkom is, ook van ver buiten Katwijk. Naast projecten en exposities in de regio, willen we ons ook richten op “Verwegistan”. Onze creatieve uitingen zijn tot ver buiten welke grenzen dan ook te zien, voelen, ruiken, horen en proeven. KuCo is eindeloos.
 
Het kunstenaarscollectief is toegankelijk voor iedereen die op zijn of haar eigen unieke wijze zijn/haar creativiteit uit of anderen daarin wil ondersteunen. Leden van het kunstenaarscollectief willen (hun) creativiteit graag delen met anderen. Dit doen zij op de volgende manieren:
* Gezamenlijke projecten en exposities
* Elkaar stimuleren, activeren en promoten op verschillende manieren (bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden aangaan, linken aan websites)
* Informatie, ideeën, kennis en materialen uitwisselen
 
Wil je meer weten over KuCo? Kijk dan op  www.KuCo.nl.

Written By: Redactie