IkToon Kunst – Wil van der Plas

Wil van der plas is een kunstenares uit Katwijk. Na haar pensionering als bedrijfsarts is zij zich vooral gaan ontwikkelen op creatief gebied. Van 2007 t/m 2017 heeft zij de opleiding ”Tekenen en Schilderen” gevolgd bij ”Vrije Academie De Leeuwenburg” in Amsterdam. Sinds 2019 heeft zij les bij Daniël Tavenier in Noordwijk.

Wil heeft een ontwikkeling in stijl doorgemaakt van realistisch, via surrealistisch, collages, stijl oude meesters en impressionisme. Zij werkt de laatste tijd vooral met olieverf op doek en/of papier. Haar inspiratie komt uit onderwerpen dicht bij huis. Zij schildert bijvoorbeeld graag strand- en zeegezichten, maar op dit moment is zij vooral bezig met portretten schilderen.

Wil is lid van verschillende kunstenaarscollectieven; De Leidsche Mondialen, Galerie Beeldschoon en van KuCo. Wil je ook een schilderij van Wil? Stuur een mail naar wilvdplas@hotmail.com

Bekijk hieronder het werk van Wil van der Plas!

 

 

 

Written By: Claire Verhulst