IkToon Muziek – Kinderkoor de Vrolijke Noot

Donderdag 24 juni heeft het Kinderkoor de Vrolijke Noot een prachtig optreden verzorgd in de RK kerk, “H. Joannes de Doper” in Katwijk a/d Rijn, onder leiding van Agnes Bol. Lees hieronder meer over het koor en bekijk de video en foto’s van het optreden!

Kinderkoor de Vrolijke Noot is in november 2006 opgericht. De leeftijden van de kinderen variëren van 7 t/m 12 jaar. Onder leiding van Agnes Bol (de dirigente), oefenen de kinderen met veel plezier iedere donderdagmiddag in de RK kerk, “H. Joannes de Doper” in Katwijk a/d Rijn van 15.45 uur – 16.30 uur. De oudste kinderen repeteren nog een half uur langer. Als verlengde schoolactiviteit in het kader van de Brede School van de RKBS De Horizon verzamelen de kinderen zich direct na school in een lokaal van de school.

Het kinderkoor is regelmatig te horen op zondag tijdens een gezinsviering in de kerk. Daarnaast treden zij ook op in tehuizen, nemen zij deel aan festivals en in 2011 hebben zij zelfs de musical Mozes opgevoerd samen met het middenkoor Vocalis. Het koor heeft inmiddels al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Een hoogtepunt was het winnen van het Nationaal Kinderkorenfestival 2012 en 2013 in Rijsbergen.

Elk half jaar staat er wel iets bijzonders op de agenda van dit koor. Zo hebben zij in maart 2013 heeft haar eerste CD opgenomen.

Video volgt later…..

Written By: admin