Welkom op IkToon Katwijk

Katwijk doet van 17 t/m 24 september met IkToon Katwijk weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht en kunstenaars en verenigingen zich kunnen presenteren.

Vanwege de coronacrisis hebben we IkToon Katwijk in 2020 en 2021 voornamelijk online in digitale vorm gepresenteerd. Dit jaar is er, naast de online presentaties en exposities, eindelijk weer de mogelijkheid om de Katwijkse Kunsten in levenden lijve te ervaren. Om te beginnen tijdens de officiële opening van IkToon Katwijk tijdens het DoeMee Festival op zaterdag 17 september van 10-16 uur op het Marktplein in Katwijk aan Zee.

Hier gaan een groot aantal kunstenaars, muzikanten en verenigingen zich presenteren aan het Katwijkse publiek. Verwacht optredens en workshops van onder meer Harmonie Katwijk, DVS, UNI, DC Dance, Majorette Desiree, graffiti-artiest Hugo van der Plas, DJ-workshops en Volksdansen. Daarnaast presenteren deze en andere verenigingen zich tijdens het festival op een uitgebreide verenigingsmarkt met meer dan 30 marktkramen. Reden genoeg om een kijkje te komen nemen! Een uitgebreid verslag van het DoeMee Festival is in de dagen erna op deze site te vinden.

Op de website van IkToonKatwijk.nl vind je verder:

-Het programma van het DoeMee Festival
-Het programma van IkToon Katwijk
-Video’s, foto’s en exposities van de voorgaande edities
-Online workshops
-Presentaties en TED-Talks
-Livestreams en video’s van concerten en dj’s
-Video’s van optredens verenigingen en lokale dichters
-Online foto-exposities door Katwijkse fotografen en kunstenaars
-Digitale tours door musea

Hou de site goed in de gaten, er volgen dagelijks updates.

De organisatie van IkToon Katwijk en de Week van de Amateurkunst is in handen van Welzijnskwartier in opdracht van de Gemeente Katwijk.  Jongerenwebsite Kattuk.nl en het muziekplatform Kattuk.fm verzorgen de jongerenprogrammering en de techniek van de livestreams en optredens.

De volgende culturele verenigingen en organisaties presenteren zich tijdens het DoeMee Festival of doen op andere wijze mee met IkToon Katwijk: Schilderclub De Zwanenburg, Genootschap Oud Rijnsburg, Katwijks Museum, Spinozahuis, Kunstenaarscollectief KuCo, Smalspoormuseum, Mimiek’s Theater, Majorette Desiree, Katvico Danci (Volksdansen Katwijk), Pictura, Oratorium Koor Hallelujah, Dansende wielen, Stichting Historie Vliegveld Valkenburg, Shantykoor Voor de Mast, UNI, DVS, Harmonie Katwijk, Noordzee Zomerfestival, Stichting Kattekse Culturen, Theater Hangaar Valkenburg, House of Music, jongerencentrum Scum, DC Dance en ruim honderd Katwijkse kunstenaars, fotografen, muzikanten, dj’s, dichters en artiesten.

Doe mee!
Wilt u (op de valreep) graag meedoen met de Week van de Amateurkunst of heeft u leuke ideeën? Mail dan uw aanmelding, vraag of idee naar:  cultuur@welzijnskwartier.nl.

Doe Mee! IkToon Katwijk 2022

Written By: Arno Kattuk.nl