Doe Mee! IkToon Katwijk 2023

Week van de Amateurkunst van 9 t/m 16 september

IkToon Katwijk is de grootste explosie van amateurkunst in een week. Van 9 t/m 16 september staat Katwijk in het teken van kunst en cultuur tijdens deze ‘Week van de Amateurkunst’. Katwijkse verenigingen, kunstenaars, artiesten en andere makers krijgen de kans zich te presenteren aan het publiek, in levenden lijve en online hier op IkToonKatwijk.nl. Meld je snel aan. Meedoen is gratis.

Laat tijdens deze week jouw werk, droomproject, creatieve hobby of portfolio zien. Dit kan bijvoorbeeld door een openbare repetitie, performance, workshop, concert, lezing of een expositie in een van de ‘Huizen van de Buurt’. Alle deelnemers liften mee in de PR-campagne via lokale media, IkToonKatwijk.nl, de #DoeMeeWeken en op social media.

Doe mee!

Wil je meedoen met IkToon Katwijk, heb je vragen of leuke ideeën? Dan horen wij dit graag! Neem dan zo snel mogelijk contact op via: cultuur@welzijnskwartier.nl.

Op zoek naar ‘verborgen schatten’

Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar de ‘verborgen schatten’ die Katwijk rijk is. Creatieve hobbyisten en kunstenaars die niet zo te koop lopen met hun werk, maar dat zeker de moeite waard is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan quilten, modelbouw, aquarelleren, fotografie, zingen, musiceren en dichten. Bent u, of kent u zo’n creatieve duizendpoot? Neem dan vooral contact op om te kijken wat er mogelijk is!

Organisatie

De organisatie van IkToon Katwijk en de Week van de Amateurkunst is in handen van Welzijnskwartier in opdracht van de Gemeente Katwijk.  Jongerenwebsite Kattuk.nl en het muziekplatform Kattuk.fm verzorgen de jongerenprogrammering i.s.m. de jongerencentra.

Officiële opening

De officiële opening van IkToon Katwijk vindt plaats tijdens het DoeMeeFestival op zaterdag 9 september op het Marktplein in Katwijk aan Zee. Hier krijgen kunstenaars en verenigingen ook de kans zich te presenteren aan het Katwijkse publiek. De week wordt afgesloten met het Dwarspop festival in De Schuit op zaterdag 16 september, waar diverse Katwijkse bands en acts zich presenteren aan een groot publiek.

Inspiratie opdoen? 

Bekijk de Katwijkse kunsten van vorig jaar op www.iktoonkatwijk.nl. Kijk voor de landelijke campagne ook op https://iktoon.nl.

Bijschrift foto: Foto door Susan van der Plas. Zie de online expositie onderwaterfotografie op IkToonKatwijk.nl voor al haar foto’s.

Organisaties gezocht voor het Doe Mee Festival

Expo Onderwaterfotografie: Susan van der Plas

Written By: Arno Kattuk.nl