Katwijkse bands in the spotlight op gratis Dwarspop Festival

Zaterdag 16 september vanaf 16:00 uur in De Schuit

Op zaterdag 16 september vindt de eerste editie van het Dwarspop Festival plaats in jongerencentrum De Schuit. Een gratis festival met lokale acts en bands ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van jongerenwebsite Kattuk.nl, we vieren dat de nieuwe Schuit 10 jaar bestaat en als officiële afsluiting van de IkToon Katwijk Week van de Amateurkunst.

Het festival begint al vroeg. Vanaf 16:00 uur gaat De Schuit open en vanaf 16:30 uur starten de optredens van in totaal tien Katwijkse bands en acts. Het festival gaat door tot iets na middernacht met het beste dat Katwijk op muzikaal gebied in huis heeft.

Er is continu live muziek te horen op Dwarspop, van jonge veelbelovende acts tot ervaren rotten in het vak. In de grote zaal staan achtereenvolgens Shipwreck, Collapse, Laypeople, The Peterlees, Batwölf en als afsluiter Tijger Tijger (foto) te spelen. Tussen deze optredens door presenteren The Dolomite Project, Johnny Ceesh, Troubled en Danny Ramirez zich aan het publiek met (semi)akoestische optredens in de kleine zaal.

Een mooie gevarieerde line-up en meer dan genoeg reden om op zaterdag 16 september een kijkje te komen nemen. De presentatie van het festival is in handen van Richard Vink en Henk Kasius. Dwarspop komt tot stand door een samenwerking tussen Welzijnskwartier, Jongerencentrum De Schuit, Jongerenwebsite Kattuk.nl en Muziekplatform Kattuk.fm.

Je vindt De Schuit aan de Dwarsstraat in Katwijk. De Schuit is open vanaf 16:00 uur en de eerste band start om 16:30 uur. De toegang is gratis en vanaf 13 jaar ben je welkom.

Katwijkse bands in the spotlight op gratis Dwarspop Festival

 

Written By: Arno Kattuk.nl