Katwijkse kunsten in de schijnwerpers

IkToon Katwijk – Week van de Amateurkunst

Katwijk laat van 9 t/m 16 september haar kunsten zien tijdens IkToon Katwijk. Er is veel creatief online aanbod via IkToonKatwijk.nl en daarnaast kun je ook in levenden lijve van de Katwijkse Kunsten genieten. Er zijn open dagen, repetities, exposities, tentoonstellingen, concerten en festivals en nog veel meer door Katwijkse verenigingen, kunstenaars, bands, fotografen, artiesten, producers, dj’s, dichters en andere makers.

Programma tot nu toe

De officiële opening van IkToon Katwijk vindt plaats op zaterdag 9 september om 10:00 uur tijdens het Doe Mee Festival op het Marktplein in Katwijk. Hier gaat een groot aantal kunstenaars, muzikanten en verenigingen zich presenteren aan het Katwijkse publiek. Verwacht diverse optredens, leuke activiteiten, workshops en meer. Daarnaast is er een uitgebreide verenigingsmarkt met meer dan dertig deelnemers. Op dezelfde dag is er een Open Dag van de Muziekschool en is het Open Monumentendag.

Gedurende de rest van de week is er ook meer dan genoeg te doen en te beleven. Je kunt een kijkje nemen bij exposities door buurtbewoners in de ‘Huizen van de Buurt’ De Burgt, PMT en Zwanenburg. Er zijn Open Dagen bij Schilderclub Pictura, Volksdans Katviko Danci, het DJ-café Scum, Muziekschool House of Music en de radiostudio van Kattuk.fm. Richard Vink presenteert zijn eerste dichtbundel. Of ga eens langs bij een Open Repetitie van Harmonie Katwijk of het Christelijk Oratoriumkoor Hallelujah.

De week wordt op zaterdag 16 september afgesloten met het Dwarspop Festival in JVC de Schuit. Een festival met het beste dat Katwijk op muzikaal gebied te bieden heeft.

De toegang tot alle activiteiten is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie en het volledige programma met alle data en tijden is te vinden op www.IkToonKatwijk.nl.

Doe Mee Weken 2023

De IkToon Katwijk Week van de Amateurkunst maakt deel uit van de Doe Mee Weken. Deze weken zijn bedoeld om diverse maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen. Daarom is er tijdens deze weken een divers aanbod aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur, ontmoeting en vrijwilligerswerk.

Foto door Jaap Ouwehand. Bekijk al zijn werk HIER!

Written By: Ingezonden