Zonnige aftrap van het nieuwe verenigingsseizoen op Doe Mee Festival

Ruim veertig organisaties lieten afgelopen zaterdag zien wat zij het komende verenigingsseizoen in petto hebben. Dit deden zij op het Doe Mee festival. De start van de Doe Mee Weken; een periode waarin ontmoeten, ontdekken en meedoen centraal staan. Met verschillende optredens, activiteiten en workshops was er genoeg te beleven.

Het festival kreeg een energieke kick-off, dankzij het ‘Doe Mee nummer’. Samen met DC Dance zetten Wethouder Emile Soetendal en directeur Gwen Spies iedereen in beweging. Een swingend begin voor een dag vol deelname en creativiteit. Bezoekers deden ondanks de warmte mee met sport, muziek, schilderen, graffiti en lieten zich inspireren met een positieve boodschap bij het Blijtankstation.

Naast het meedoen bij maatschappelijk actieve organisaties was het nuttigen van een hapje en een drankje bij de verschillende foodtrucks ook mogelijk. De catering van koffie, thee en water voor vrijwilligers werd verzorgd door de Voorraadkast en Ijsje van een Meisje schepte heerlijk ijs.

Doe Mee Weken van start

‘Bij niet meedoen is de stap naar eenzaamheid dichtbij. Meedoen betekent niet altijd dat je met de meute moet meelopen, er is voor iedereen een plek’, merkt Cem Senol van Dojo Osaka op. De Doe Mee Weken zijn dan ook van belang om het meedoen aan de maatschappij onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren Katwijkse organisaties diverse activiteiten op het gebied van sport, kunst en cultuur, ontmoeting en vrijwilligerswerk.

Bekijk de foto’s hieronder.

Foto’s Doe Mee Festival #1

Foto’s Doe Mee Festival #2

Written By: Arno Kattuk.nl