Quiltverkoopdag en uitleg, waar vind je het?

,,Ik had stoffige beelden bij het woordje quilten, maar machtig mooi wat ik hier zag.” ,,Ik heb ook wat gekocht gezien het goede doel dat hieraan was verbonden.” ,,Wat een gave uitleg over hoe ze zoiets maken, nooit geweten.” ,,Wat mij betreft start omroep MAX volgend jaar de nieuwe serie ‘Heel Holland quilt’ en dan mogen deze dames van mij meedoen.” Zomaar vier mogelijke reacties na afloop van het bezoek aan de traditionele verkoopdag van de jubilerende quiltgroep ‘de Bonnette’. Deze wordt zaterdag 21 september van 10.00 – 13.00 uur georganiseerd in ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. 

Er is weer quilthard gewerkt om een gevarieerd aanbod te hebben op deze traditionele verkoopdag. Ibolyka Meijer van de jubilerende quiltgroep ‘de Bonnette’: ,,Er is voor het hele jaar door deze zaterdag bij ons wel iets te koop. Wilt u thuis misschien ook aan de slag? Wij verkopen ook enkele quilt- en andere handwerkpakketten om zelf iets te maken. Maar heeft u nog geen idee… kom ook gerust langs.”

Steunen van verschillende goede doelen

De afgelopen jaren ging de opbrengst naar goede doelen als: de Voedselbank Katwijk; Stichting HOE; slachtoffers aardbeving Syrië; Stichting Yats weeskinderen op Java; Werkgroep Zuiderkruis en Omroep Max met een actie voor ouderen in Roemenië. Meijer: ,,We zijn september 2004 gestart, vieren dus een feestje deze maand, en o.l.v. Tilly Boskamp gingen er toen tien dames aan de slag met naald en draad. Dat leidde o.a. tot de quilt van de H. Joannes de Doper welke in de pastorie hangt. Maar er wordt nu ook geborduurd, gebreid en gehaakt. We maken zo stukken voor onszelf, voor de jaarlijkse verkoopdag en ook in opdracht (Uitvaartverzorger St. Barbara in Noordwijk; Diaconessenhuis afd. ‘Borstonderzoek’; Aurelia Uitvaartbegeleiding Katwijk; het LUMC en de Willem van den Bergh). Zo hebben we ook drie hongerdoeken gemaakt voor de vieringen in onze kerk in de vastenperiode.”

U komt toch ook zaterdag 21 september?

,,Op dit moment zijn er bij ons dertien dames actief. Natuurlijk vertellen we u ook graag van alles over hoe we zo’n quilt maken. U mag ook echt alles aan ons vragen. En van een heerlijk kopje koffie- of thee, kosten € 1,-, kunt u bij ons ook genieten tijdens uw bezoek. O ja, en we pakken ook wel eens een terrasje of gaan een hapje eten met elkaar, goed voor de onderlinge band. Ook iets voor u?”, aldus de immer enthousiaste Meijer.

De leden van de quiltgroep komen iedere maandagochtend van 9.00 – 11.30 uur samen in de pastorie van de H. Joannes de Doper-kerk in de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. Dat is uitgezonderd de vakantietijd.             

Written By: Arno Kattuk.nl