IkToon Muziek – COV Excelsior

Zangkunst sinds 1910…

Christelijk Oratorium Vereniging (COV) Excelsior is opgericht op 31 maart 1910 en op 29 oktober 2010 Koninklijk onderscheiden. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 60 actieve leden. Eén van de hoogtepunten van COV Excelsior is het concert van november 2001 in de Noordwijkse Grote of Sint Jeroenskerk waar Excelsior samen met het Randstedelijk Begeleidings Orkest het Gloria van Francis Poulenc en het Requiem van Maurice Duruflé uitvoerde en daarnaast het concert van januari 2004 in de Dorpskerk van Katwijk aan den Rijn, waar Excelsior naast het Requiem van Mozart ook twee onbekende Stabat Maters van Schubert zong.

Op 31 maart 2005 bestond Excelsior 95 jaar, een jubileum dat gevierd werd met drie concerten. Na een succesvol Passieconcert op het Boerhaaveplein in het LUMC in Leiden en het herdenkingsconcert op 4 mei in Katwijk werd op 18 november 2005 de Messa da Requiem van Giuseppe Verdi uitgevoerd in de Grote of Sint Jeroenskerk in Noordwijk.

Wil je meedoen? Dat kan nu nog even niet, maar zodra dat weer mogelijk is bent u weer van harte welkom: iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. In het Anker, tegenover de Nieuwe Kerk aan de Voorstaat in Katwijk aan Zee. Twijfel je nog? Neem contact op. Email: info@excelsiorkatwijk.nl, of bel: Arie van der Plas, 071 4074076.

Bekijk hieronder een fragment van COV Excelsior van Die Schopfung van Haydn.

Written By: Redactie