IkToon Muziek – Lisah van Duijn

Wat ik het mooiste vind aan muziek is dat je zonder te zingen een verhaal kan vertellen..

Lisah van Duijn speelt één jaar piano en heeft dit zichzelf via het internet aangeleerd. Muziek maken en muziek luisteren maakt haar elke dag blij. Muzikaliteit heeft er altijd bij haar ingezeten. Vanaf jongs af aan speelt ze blokfluit, klarinet en zit ze in een zangkoor. Van alle instrumenten speelt ze nu het liefste piano. Daarnaast vindt ze het leuk om muziek te componeren. Tot nu toe zingt ze af en toe voor zichzelf, maar wie weet in de toekomst ook voor een publiek.

Wat ze het mooiste aan muziek vindt is dat je er eigenlijk heel veel mee kan doen. Het is heel breed, je kan er mensen mee vermaken, mensen vrolijk maken, mensen laten zien wat je talent is, mensen raken, en zoals nu mee doen aan een digitale week. Daarnaast kan je zelf je eigen nummers componeren en daarmee een verhaal vertellen qua dynamiek en uitdrukking zonder daarvoor tekst of woorden voor te gebruiken. Zonder te zingen kun je namelijk ook heel veel vertellen. Zangeressen componeren liedjes met een reden en willen een boodschap geven aan de luisteraar,  hier heb je veel speling in. Je kan aan je gecomponeerde stukken je eigen boodschap geven, vrolijk of verdrietig.

Foto gemaakt door: Wesley Mastenbroek

Bekijk hieronder de video van Lisah van Duijn

Written By: Redactie