Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg

Hier heeft de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg een permanente tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 30 tot de sluiting in 2006.

De collectie bevat talloze foto’s, modellen en kleine voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden en een complete vliegtuigmotor. Ook zijn er voorwerpen te zien die recentelijk bij werkzaamheden zijn opgegraven, zoals delen van Duitse en Nederlandse vliegtuigen. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door een meterslange, zeer gedetailleerde historisch verantwoorde maquette met hangaars en vliegtuigen.

De bovengrondse bunker uit 1982 staat net voorbij de hoofdingang aan de linkerkant. Als je bij de slagboom zegt dat je naar het ‘museum’ wilt, mag je doorrijden. Volg de blauwe borden naar gebouw ‘250’.

Wil je meer weten over de collectie en activiteiten van het Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg? Kijk dan op vliegveldvalkenburg.nl.

Written By: Redactie