Wie vindt de Gouden Wikkel in een BoekStartkoffertje?

Op zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag én BoekStart bestaat 10 jaar in Katwijk. Dat viert de bibliotheek met een Gouden Wikkel-actie. In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maken ophalers van het BoekStart-koffertje in juni kans op een extra verrassing!

Gelukkige winnaar
Als ouder van een baby krijg je via een brief van de gemeente een bon. Met deze bon kun je in de bibliotheek gratis een BoekStartkoffertje ophalen, met 2 leuke babyboekjes. En je krijgt een bibliotheekpasje voor je baby. Helemaal gratis. Je kunt meteen boekjes uitzoeken en lenen.

In juni maak je nu kans op een extra verrassing: in een BoekStartkoffertje is een Gouden Wikkel verstopt. Deze Gouden Wikkel wordt in de bibliotheek ingewisseld voor het heerlijke prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ mét knuffel.

BoekStart
BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Jonge kinderen houden van boeken
In alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg is een speciale BoekStartcollectie. Daar vind je de mooiste prentenboeken voor je kleintje zoals voelboekjes, knisperboekjes, badboekjes en zwart-witboekjes voor kinderen vanaf 3 maanden. Ook is BoekStart in de kinderopvang aanwezig: een samenwerking van de kinderopvang, Gemeente Katwijk en Bibliotheek Katwijk. Hierdoor is het mogelijk om aan 50 groepen een mooie collectie boeken voor kinderen van 0-4 jaar beschikbaar te stellen.

Written By: Ingezonden