mc KASSETT: Ballade van Bodie

de mens is de enige diersoort die zich temidden van een kudde een lonesome cowboy kan voelen

Het geluid van een krekel. De wind die tussen kieren giert. Het voorbijrollen van tuimelkruid. Een viool. De echo van een stem die ooit geklonken heeft.

BALLADE VAN BODIE is een filosofische western over de cowboystad Bodie. Aangevoerd door een soundtrack van countrysongs en western soundscapes vertelt muziektheatercollectief KASSETT het verhaal van Bodie. In 1880 een booming metropool, nu een verlaten spookstad waar de stilte na de storm luider klinkt dan waar dan ook.

Aan de hand van vier historische figuren uit de geschiedenis van Bodie stelt KASSETT zich de vraag of de mens beter gedijt als kuddedier of als lonesome cowboy. Rosa May, Madame Moustache, Billy O’Hara en Martin Gianettoni zoeken allemaal naar de juiste rol binnen een krioelende menigte eenzame zielen. Whaddaya here for?

Credits:

tekst en regie:
Frank Siera

compositie en spel:
Oukje den Hollander

spel:
Ella Kamerbeek, Sweder de Sitter, Romano Haynes / Michiel Blankwaardt

Wil je meer weten over deze en andere voorstellingen van mc KASSETT? Kijk dan op mckassett.nl.

Written By: Jens Kattuk.nl