Bibliotheek organiseert Online mini BoekStartfestival op 19 juni

Bibliotheek Katwijk organiseert op zaterdag 19 juni een online feestje! BoekStart bestaat dit jaar namelijk 10 jaar in Katwijk én de eerste landelijk BoekStartdag wordt gevierd. Voor de bibliotheek dé gelegenheid om de allerjongsten en hun (groot)ouders iets aantrekkelijks aan te bieden. En dat doet de bieb met een online mini BoekStartfestival! Met onder meer de volgende activiteiten: een muzikale voorstelling, een knutselworkshop en boekentips. Alles is te volgen via www.bibliotheekkatwijk.nl/boekstartfestival.

Dit online mini BoekStartfestival heeft zo zijn voordelen: je hoeft er niet voor op reis, geen 1,5 meter afstand houden en geen registratie bij binnenkomst. Eten en drinken kan tussendoor, want je bent gewoon thuis. Even een pauze om een luier te verschonen? Geen probleem! Je kunt overal een digitaal kijkje nemen, want het is gratis!

Online muzikale voorstelling
De bieb heeft een afwisselend programma samengesteld op de festivalpagina www.bibliotheekkatwijk.nl/boekstartfestival
Het BoekStartfestival biedt onder meer de swingende muzikale voorstelling ‘Coco kan het!’, een samenwerking tussen Muziekschool Katwijk en bibliotheek. Bekijk deze gezellige voorstelling samen met je kindje en natuurlijk kunnen jullie lekker meeswingen. Voor deze online voorstelling moet je je vooraf aanmelden: stuur t/m vrijdag 18 juni een mailtje naar activiteiten@bibliotheekkatwijk.nl en je ontvangt een link.

Wat is er nog meer te doen tijdens het online BoekStartfestival?

Je kunt ook inschakelen bij de superleuke knutselworkshop van Marleen Dijkdrent, opgenomen op het terrein van het minivoedselbos in de Duinvallei. Of het motiverende filmpje bekijken waarin bibliotheekmedewerker en voorleescoach Evelien je de beste boekentips geeft. Om daarna, samen met je baby, dreumes of peuter, heerlijk te genieten van ‘samen lezen’. Wil je meer weten over de taalontwikkeling van je kindje, bekijk dan de informatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin die ook op de BoekStartfestivalpagina staat.

Ontdek de bibliotheek voor de allerjongsten
De bibliotheek is er voor alle leeftijden, ook voor je baby, dreumes of peuter. In de BoekStarthoek in de bieb vind je een mooie collectie babyboekjes. Op ‘19 juni BoekStartdag’ richt de bibliotheek zich op de allerjongsten en hun (groot)ouders.

Wil je je kleintje gelijk lid maken van de bieb, dan ben je op 19 juni ook van harte welkom in de Hoofdbibliotheek. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat daar een speciaal BoekStartkraampje. Maak jij je (klein)kindje via BoekStart gratis lid van de bibliotheek, dan heb je kans een Gouden Wikkel aan te treffen in het BoekStartkoffertje dat je dan cadeau krijgt. Dan win je het heerlijke prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ mét knuffel.

Gezinnen met baby’s en peuters maken op zo kennis met BoekStart en de bibliotheek. Omdat het gewoon fijn is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Kijk op www.bibliotheekkatwijk.nl/boekstartfestival en doe mee aan het online BoekStartfestival. Meer weten over voorlezen? Kijk dan op boekstart.nl of download de BoekStartapp voor boekentips.

 

Written By: Ingezonden