IkToon Muziek – Jens Guijt

“Cultuur is sowieso heel waardevol”

Singer-songwriter Jens Guijt is 20 jaar, komt uit Katwijk, en doet dit jaar voor de tweede keer mee met de Week van de Amateurkunst.

Wat is de WAK, wat betekent het voor jou?
Het heet de week van de amateurkunst en is eigenlijk een landelijk georganiseerd evenement. Maar dit organiseren we dus ook in Katwijk. Het is dus een week waarin lokale cultuurfanaten zoals kunstenaars en muzikanten de kans krijgen om hun kunsten te tonen en vanuit verschillende organisaties een podium krijgen.

Waarom vind jij cultuur belangrijk?
Ik denk dat cultuur sowieso heel waardevol is in de samenleving. En dat het daarom ook goed is om te laten zien dat het ook bij hen in de buurt is. Ik denk dat mensen daar te weinig aan denken en alleen de grote evenementen voor zich zien. En dat zij daarom niet zien dat er lokaal ook heel veel moois te zien/vinden is.

Ken jij meerdere mensen die zich bezig houden met cultuuruiting?
Ja ik ken wel aardig wat mensen. Vooral veel muzikale vrienden, die spelen muziekinstrumenten zoals: piano, ukelele en gitaar. Dit doen zij vooral voor zichzelf.

Haal jij voldoening uit cultuur?
Ja zeker, ik denk dat het voor mij heel waardevol is als uiting van bepaalde gevoelens en emoties. Het is een goeie manier om dat daarin te verwerken.

Waarom doe jij mee aan de WAK?
Ik ben gevraagd om mee te doen, aangezien ik vorige keer ook mee heb gedaan aan de WAK. Ik speel liedjes op de akoestische gitaar en zing daar ook bij, dit vind ik hartstikke leuk om te doen. Dit deed ik vorig jaar dus ook en kreeg daar veel positieve reacties op. En aan de hand daarvan werd er gevraagd of ik nog een keer zoiets wilde doen en daar heb ik ja op geantwoord.

Heb je nieuwe content?
Zeker wel, ik ben sinds de vorige Week van de Amateurkunst blijven schrijven dus ik heb genoeg nieuwe content. Mijn inspiratie voor liedjes komt voornamelijk uit het dagelijks leven, autobiografisch dus. Er is één nieuw nummer van mij waarvan ik de titel al kan verklappen en dat is: A Boy.

Ben jij nog op een andere manier betrokken bij de WAK?
Ik ben vrijwilliger bij kattuk.nl en die verzorgen het jongeren gedeelte voor de WAK en daar werk ik ook aan mee achter de schermen.

Waar haal je je inspiratie/drive vandaan om mee te doen en helpen?
Ik vind het super leuk om muziek te maken en dit te delen met mensen, ook wel eng maar heel tof. Ik vind het belangrijk dat lokale cultuur een podium krijgt en daar help ik dan ook graag aan mee.

Written By: Arno Kattuk.nl