IkToon Taal – Piet Rovers

Woensdagmiddag hebben vier dichters hun prachtige gedichten voorgedragen. Piet Rovers is schrijver van het de verhalenbundel ‘Gekkengetal‘. Daarin laat hij zijn fantasie los op historische gebeurtenissen in Katwijk. Piet geeft geschiedenisles op het Vakcollege Rijnmond.

Dat is het mooiste vak van de wereld. Ik heb van mijn hobby mijn beroep weten te maken. Eén van die verhalen gaat over mijn achternaam: Rovers. De opa van mijn opa is een tijd brugwachter geweest op de brug die nu Roversbrug wordt genoemd. Die brug had vroeger gewoon een nummer. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog hebben Duitsers die brug opgeblazen. Ik heb nog gesproken met de kleinzoon van de laatste brugwachter en zijn informatie heb ik in het verhaal verwerkt.

De titel van dat verhaal luidt: ‘Schot op de Roversbrug’. Het boek is verkrijgbaar bij de Readshop Katwijk, Readshop Rijnsburg Het Baken en het Katwijks Museum, met tekeningen van Bert van der Meij.

Bekijk hieronder de video waarin Piet Rovers een aantal van zijn gedichten voordraagt!

 

 

Written By: Claire Verhulst