Struinen in de duinen

Op vrijdagmiddag 30 september vindt er een feestelijke opening van een nieuwe expositie plaats. Ditmaal staan de natuurfoto’s van Krijna van der Marel in de schijnwerpers. Van 16.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom in de Hoofdbibliotheek.

Krijna van der Marel is autodidact fotografe en heeft ondertussen al vier jaar aan ervaring opgebouwd. Voor de fotoserie ‘Struinen in de duinen’ heeft zij in het najaar van 2020 veel vroege en late uurtjes besteed in de Katwijkse Duinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Golden hour is haar favoriete moment van de dag, het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang, omdat het licht dan precies goed valt.

Schaapherders en wilde dieren

Tijdens één van haar fotosessies heeft ze de eigenzinnige Thomas van der Meij ontmoet, een schaapherder van beroep. Ze heeft hem op een speelse maar vooral “echte” wijze vastgelegd. De andere foto’s, waar wilde dieren het onderwerp zijn, zijn net zo echt. Krijna wacht soms uren voordat zij het perfecte plaatje heeft. Ze houdt ervan om echte emoties en magische momenten te vangen en zo natuurgetrouw mogelijk te blijven.

Wees welkom

De expositie is nog de hele maand oktober en de hele maand november tijdens openingstijden te bezichtigen. Wil je bij de opening zijn? Loop op 30 september om 16.00 uur gezellig de Hoofdbibliotheek binnen, neem een hapje en een drankje en kom genieten van de prachtige foto’s. Toegang is gratis

Written By: Ingezonden