Katwijks Museum ook op zondag open

Vanaf 25 september

Het Katwijks Museum gaat vanaf eind deze maand op zondag open. Dat bevestigt voorzitter Cor Zwaan. Vanaf 25 september kan men op zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur het museum bezoeken.

Naast voldoende argumenten om vrijwillig open te gaan, is de zondagsopening ook noodzakelijk om de toekomst van het museum veilig te stellen. Immers is de zondag de drukste dag in museumland, en ook het Katwijks Museum wil daar in mee profiteren.

‘We hebben een prachtige collectie en prachtige exposities. Die willen we laten zien aan zoveel mogelijk mensen,’ zegt Zwaan. De coronapandemie heeft er bij het museum ingehakt. De financiële positie is kwetsbaar. ‘We moeten zorgen dat het museum er over 15-20 jaar nog steeds is. We hebben gewoon veel bezoekers nodig.’

Het museum heeft sinds de interne bekendmaking extra vrijwilligers gekregen die de zondag willen gaan draaien. Vrijwilligers worden niet gedwongen om op zondag gastheer of gastvrouw te zien.

Written By: Ingezonden