Soefi Tempel aangesloten bij ‘Grootste Museum van Nederland’

Museum opent vanaf 3 september

De Soefi Tempel ligt ten zuiden van de boulevard van Katwijk in de duinen. De tempel draagt de naam Universal Murad Hassil. De Soefitempel is uniek; het is de enige tempel van het Universeel Soefisme ter wereld. De tempel is ook open voor publiek!

Grootste Museum van Nederland

Bij dit landelijke project worden kerken, synagogen, moskeeën en tempels opengesteld voor het brede publiek, zo ook de Soefi Tempel. Op vakantie in het buitenland vinden we het heel normaal om synagogen, kathedralen, tempelcomplexen of moskeeën te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. Bij de Soefi Tempel Universel is een kijkkaart aanwezig in 3 talen die verrassende inzichten biedt en de bezoeker meeneemt langs de highlights.

Geregeld worden in de Soefi Tempel op zondag erediensten gehouden. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats zoals bezinningsbijeenkomsten, studieavonden en andere activiteiten gericht op persoonlijke groei, dienstbaarheid of bezinning. K&O Katwijk organiseert in de grote zaal ook regelmatig muziekuitvoeringen.

De tempel

De tempel heeft een vierkante vorm, met op het dak een goudkleurige koepel. Het vierkant stelt stabiliteit en kracht voor. De tempel is in 1970 gebouwd naar een ontwerp van architect Samuel van Embden. Het in de muur en de doorschijnende koepel verspreidt een amberkleurige gloed. Dit licht symboliseert het menselijk hart dat, gericht op de hemel, zich open stelt voor het goddelijk licht. De zaal in de tempel is 13 bij 13 meter en biedt plaats aan ongeveer 120 bezoekers.

Universeel Soefisme

Als religieuze beweging kenmerkt het soefisme zich door een wisselwerking van religieuze en spirituele invloeden. Het reikt methoden aan om idealen te verwezenlijken. Centraal staat de vrijheid om je eigen weg te vinden. Het Universeel soefisme beoogt geen nieuwe religie te zijn maar wil een ontmoetingsplaats bieden voor alle mensen die ongeacht hun geloof, ras of klasse verlangen naar liefde, harmonie en schoonheid.

De Soefi Tempel is open voor bezoek op:
Maandag: 13.00 – 17.00 uur
Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
Vrijdag 13.00 – 17.00 uur
1ste en 3de zondag: 12.15 – 14.00 uur

Zuidduinseweg 7, Katwijk aan Zee

Universel.nl (website Soefi Tempel)

VvvKatwijk.nl

Grootstemuseum.nl

AllesoverKatwijk.nl (artikel)

Foto door Jaap Ouwehand

 

 

Written By: Redactie