Open quiltochtend @ Pastorie van de Katholieke kerk Johannes de Doper

Op maandag 11 september van 9:30 tot 11:30 organiseert Quiltgroep “de Bonnette” een open quiltochtend in de Pastorie van de Katholieke kerk Johannes de Doper aan de Kerkstraat 70.

Kom langs om kennis te maken! We zijn er elke maandag! Bekijk de foto’s onderaan dit bericht.

Over Quiltgroep “de Bonnette”

Historie:

Til Boskamp had het idee om een quilt te maken voor het te verbouwen parochie-huis. Wat na de verbouwing de naam kreeg “de Kleine Joannes”. Het brainstormen kon beginnen.

In september 2004 kwam er een oproep in het parochieblad “Het Schip”, door Joke Vermeulen en Nel Houwer, voor dames die met naald en draad overweg konden.
Er was snel een groep van ca. 10 dames die het aan durfden. Juni 2005 was de quilt klaar en kon opgehangen worden in de grote zaal van “de Kleine Joannes”.

Het doel van de groep is gezellig samen zijn en quilts en andere handwerkstukken maken voor de verkoop. Met de opbrengst steunen we goede doelen.
Ons vaste project is een kindertehuis in Malawi “Jacaranda Children’s Home. Tevens St.Yats, die een geboorte kliniek ‘Miriam’ en een kindertehuis ‘Bethlehem’ op Java steunt.

De groep dames is bij elkaar gebleven, er zijn er een paar afgegaan maar er zijn ook weer enthousiaste nieuwe quiltsters bijgekomen. Door de tijd zijn er heel wat nieuwe technieken geleerd tijdens de woensdagochtenden.

Er kwam bij Til een verzoek van het parochiebestuur of het mogelijk was een hongerdoek te maken. Een hongerdoek hangt in de 40 dagentijd/vastentijd in de kerk.
Til is aan de hand van de lezingen, van die weken, gaan tekenen en ontwerpen. Zo hadden de dames weer een grote klus te klaren. Uiteindelijk zijn er 3 gemaakt. Ieder jaar heeft andere lezingen en het is een cyclus van 3 jaar.

Til heeft ook het restaureren van oude vaandels, van de kerk, op zich genomen. We hebben een paar jaar achtereen een zogenaamde ‘Kloosterdag’ gehouden in de kerk.
Een dag van gebed, zingen en quilten voor een goed doel.

Niet alleen de dames van ‘de Bonnette’ waren aan het quilten maar ook iedereen, die naar de kerk kwam om te kijken of iets te kopen, mocht meedoen. Zo hebben we 2 keer een quilt gemaakt, een voor de afdeling borstkanker van het LUMC en een voor de afdeling borstkanker van het Diaconessenhuis.

In 2012 hebben we troostdekentjes gemaakt voor het LUMC afd. neonatologie. Bij het overlijden van te vroeg geboren baby’s worden de dekentjes gebruikt om ze in te wikkelen of toe te dekken.

Zo heeft u een indruk van wat de quiltgroep zoal doet.

U kunt ons vinden in de pastorie van de H.Joannes de Doper kerk in de Kerkstraat 70 2223 AJ Katwijk.
Iedere maandagochtend van 9 – 11.30 u. Uitgezonderd de vakantie tijd.

Meer info bij: Iboyka Meijer, ijcmeijer@casema.nl

Written By: Arno Kattuk.nl