Sandra Jonkheer Fashion

Op zaterdag 9 september geven cursisten van Jonkheer Fashion een modeshow tijdens het Doe Mee Festival. Op dinsdag 12- en donderdag 14 september is er van 9:30-12:00 uur een kijkles aan het atelier aan de Scheepmakerstraat 8g in Katwijk. Hier kunnen geïnteresseerden kennismaken met het atelier en de mogelijkheden.

Hieronder vertelt Sandra er meer over……

Ik ben Sandra Jonkheer. Sinds mei 2017 heb ik mijn eigen bedrijf: Modevakschool Jonkheer Fashion & Design. Dit is een droom die uitgekomen is.

Vanaf mijn kindertijd heb ik een hechte band met de naaimachine. Het begon met het maken van knuffels uit de restjes stof van mijn moeder tot zelfgemaakte kleding in mijn tienerjaren.

Na de middelbare school ben ik gaan werken en heb ik in 1994 mijn coupeusediploma behaald.
Daarna ben ik, naast mijn baan, naailessen gaan geven. En nu heb ik dan mijn eigen naaiatelier, compleet met mooie machines.
In 2021 heb ik mijn baan opgezegd om mij volledig op mijn atelier te kunnen richten.

Ik heb mij aangesloten bij een landelijke vereniging van modevakscholen Mode op Maat.
Hierdoor kunnen de cursisten nu ook de opleiding
Costumière en Coupeuse volgen.
Het ruime naaiatelier heb ik gezellig ingericht en het is voorzien van alle gemakken. Ik werk hier ook vaak aan mijn eigen collecties en opdrachten.
Deze opdrachten kunnen van alles zijn. Van boxershort, wieg tot bruidsjurk.

Ik geef 3 ochtenden en 4 avonden naai- en patroontekenles.
Eén keer per maand organiseer ik een naaicafé. Dit is voor iedereen toegankelijk, die wil komen naaien, breien, haken of gewoon gezellig kletsen. Er wordt een drankje en lekkere hapjes geserveerd.
Ook organiseer ik diverse workshops en naaidagen.

Het atelier heeft een industriële inrichting gecombineerd met antiek. Hierdoor is er een lichte sfeervolle werkruimte ontstaan.
Het atelier is van alle gemakken voorzien. Zoals een hoge verrijdbare kniptafel, moderne naai-, lock- en coverlockmachines

Inmiddels heb ik ook een flinke stoffen- en fourniturenverzameling. In de fabric corner verkopen we prachtige (italiaanse) stoffen. Op afspraak bent u van harte welkom.

Het is zo gaaf om zelf dingen te mogen maken!

Written By: Ingezonden