Leden van Schilderclub Verfspat stellen zich voor….

Elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur komen de leden Magda, Linda, Roely, Len en Michelle van de schilderclub Verfspat bij elkaar in het PMT-gebouw.

Hieronder meer over deze leden met foto’s van hun werken. Meer over de expositie vindt u HIER!

Magda van Breemen, lid van schilderclub, maar maakt ook keramiek.

Ik heb allemaal beelden van keramiek gemaakt en meegenomen naar de expositie.

Ik ben 30 jaar geleden begonnen met het maken van keramiek. Sommige kunstwerken doe ik weken over, vooral grote gedetailleerde kunstwerken.  En sommige andere maak ik in een dag. Het is heel erg relaxed en ontspannen om te doen.

Het kunstwerk waar ik erg trots op ben heb ik vandaag niet meegenomen. Dat was te groot.  Maar dat is een beeld met alle religies bij elkaar. Ik ben daar het meest blij mee omdat ik hoop dat in de toekomst alle religies samen komen en alles een eenheid wordt.

Linda de Nijs

Ik heb schilderijen meegenomen om te exposeren. Ik ben al vanaf kleins af aan bezig met schilderen. Aan sommige kunstwerken heb ik soms weken gewerkt. Ik vind het vooral rustgevend om te doen. Ik heb een schilderij gemaakt van een rode vogel die een bijzonder hoogtepunt uit mijn leven uitbeeld. Op dat schilderij ben ik het meest trots. Bij mijn grote werken zit er meestal wel een verhaal achter.

Len Smit-van den Oever

Ik heb 4 kleine schilderijen meegenomen. Zo’n 30 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Een schilderij heb ik meestal binnen een paar uurtjes wel af. Wat ik fijn vind aan schilderen is dat ik dan creatief ben bezig en dat is voor mij erg rustgevend.

Soms hebben mijn schilderijen een verhaal. Er is 1 specifiek schilderij dat ik heb gemaakt die een moeilijke periode in het verleden omvat. Maar zo werk ik niet altijd, soms is iets gewoon mooi en heeft het geen verhaal. 

Roely Roelandse, lid van schilderclub Verfspat in PMT

Ik heb voornamelijk pastel tekeningen en schilderijen meegenomen. Ik schilder sinds mijn 17e. Een kunstwerk heb ik in een paar uur heb ik af. Ik hou van het ontspannen gevoel dat ik krijg bij het maken van de schilderijen. Het meest trots ben ik op een blauw schilderij dat mijn zus uitbeeld. Achter mijn kunst zit altijd wel een verhaal. 


Michelle de Jong, gastvrouw van schilderclub Verfspat in PMT

Ik heb 1 schilderij meegenomen. 5 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van schilderijen. Schilderen is voor mij een rustgevende bezigheid. Gemiddeld ben ik 1 dag bezig met een schilderij.  Ik maak wat ik mooi vind, er zit geen specifiek verhaal achter mijn kunst.

 

Written By: Redactie